Best Dutching Bot

Best Dutching Bot UK And Irish Horse Racing


A horse racing bot includes a best dutching bot and many other types of horse racing bots such as straight back bots and lay bots. A simple horse racing bot is to lay the favourite in a horse race, plus many more.


I do not think your can make a statement or ask a question what is the best dutching bot. If you define a list of criteria to measure this, yes you may be able to do this. These criteria could be as follows, but these are my basic criteria I would use to evaluate such a horse racing bot.


Best Dutching Bot Criteria

Here are some of these criteria to evaluate a dutching bot but this my opinion.
1.    How much profit does the best dutching bot make.
2.    What is the win to loss ratio.
3.    Maximum financial liability for a horse race to expect over time.
4.    How much profit do we want to try and achieve in a horse race.
5.    What is the maximum dutching stake.
6.    How many selections do we place a bet on.
7.    What is the minimum and maximum runners in a horse race.
8.    What percentage book value do we bet to.
9.    Which countries do we target for horse racing to apply our dutching bot.
There are many more additions we could add to the dutching horse criteria list above. We could add a weighting factor to each entry in the criteria list to determine the best dutching bot. The best dutching bot is then determined by the total score based on these criteria.


A Simple Best Horse Dutch Bot That Works


We developed this dutching bot for UK and Irish horse racing. We can use the criteria listed above to evaluate this dutching bot.
1.    How much profit does the best dutching bot make per horse race.
Answer: Between £3 to £5 per horse race.
2.    What is the win to loss ratio.
Answer: 75% win to 25% loss ratio with some deviation.
3.    What is the average maximum financial liability for a horse race to expect over time.
Answer: This depends on the dutching stake used. For a dutching stake of £10 no more than £6 liability when I lose a race.
4.    How much profit do we want to try and achieve in a horse race.
Answer: based on a Dutching stake of £10 I expect a maximum profit of approximately £5.
5.    What is the maximum dutching stake.
Answer: My personal stake is £10 based on a book %.
6.    How many selections do we place a horse dutching bet on.
Answer: Maximum of 3.
7.    What is the minimum and maximum runners in a horse race.
Answer: Minimum is 4 runners in a race. There is no maximum runners.
8.    What percentage book value percentage do you bet to.
Answer: No more than 70 percent.
9.    Which countries do we target for horse racing.
Answer: UK and Irish horse racing.

I hope you have enjoyed this article on the world of dutching horse racing a great strategy but which many punters get wrong.


Please use link below to view our dutching products.


Learn More

Useful Links

Sporting Life results horse racing

Learn More 

Best horse racing Betfair decimal odds

Learn More 

Check Our Great UK Horse Racing Systems

Learn More